Dus jij wilt graag veranderen?

Mijzelf ontwikkelen, veranderingen in mijn gedrag of hoe ik naar de wereld kijk is iets wat mij blijft fascineren en ik steek er graag veel tijd in. Een wijs iemand vertelde mij eens dat als je aan zelfontwikkeling doet, je dat kunt vergelijken met een ui: iedere keer pel je een laagje eraf en komt er weer een nieuw laagje tevoorschijn.
Ik blijf nieuwsgierig wat er onder het volgende afgepelde laagje tevoorschijn komt.

Hoe het begon

Zo rond mijn veertigste begon ik last te krijgen van allerlei kwaaltjes, veel hoofdpijn ( migraine ), rugklachten, slecht slapen en veel onrust in mijn hoofd, lijf en benen. Ik voelde me totaal niet gelukkig. Dit kwam mede doordat ik het "anderen het naar de zin maken" als een ware levenskunst had ontwikkeld. Ik was er zo goed in geworden dat ik niet meer wist wat ik nu zelf eigenlijk wilde en belangrijk vond.
Een burn-out lag op de loer.

Nadat de crisis was bezworen besloot ik dat het tijd werd om leiderschap te krijgen over mijn leven en heb ik meerdere NLP ( Neuro Linguïstisch Programmeren ) trainingen gevolgd. Tijdens deze trainingen leerde ik heel veel over mijzelf. Mijn patronen, gedrag, waarden en normen, en beperkende overtuigingen werden fijntjes blootgelegd. Het pellen van de ui was begonnen.
Naarmate ik meer te weten kom, blijft mijn honger om meer te weten en leren over mijzelf bestaan. Inmiddels is mij wel duidelijk dat blijven werken aan mijn zelfontwikkeling mijn pad is.
Niet omdat ik niet tevreden ben over mijzelf, maar omdat het zo machtig interessant is om te ontdekken hoe ik tot bepaald gedrag kom en welke patronen en overtuigingen hierbij een rol spelen.

Coaching

Tijdens mijn NLP opleiding werd mijn interesse voor coaching gewekt. Ik vind het erg mooi om iemand te kunnen en mogen begeleiden bij een gewenst veranderingsproces. Dat ik hier onderdeel van mag uitmaken ervaar ik als een groot geschenk.

Na de NLP opleiding sloot ik mij aan bij het interne coaches netwerk bij mijn werkgever. Sinds die tijd heb ik al veel coachtrajecten afgehandeld. Het coachen deed ik voornamelijk ik mijn eigen tijd, naast mijn baan als webmarketeer.

Ik merkte dat ik het coachen steeds leuker begon te vinden en besloot om mij hier volledig op te gaan richten. Per 1 juli 2021 ben ik mijn eigen coachbedrijf gestart.