Werkwijze

Het traject

Het coachtraject bestaat uit 5 wandelsessies van 75 - 90 minuten.
We gaan naar buiten, lekker wandelen in een bos of park. Je gaat stappen zetten in het ontdekken van jouw kwaliteiten en talenten. Je zult je snel zekerder gaan voelen en een positiever zelfbeeld ontwikkelen. En door het wandelen in de natuur kom je al snel aan voldoende beweging voor die dag en geeft je jouw mentale gezondheid ook nog eens een flinke oppepper.
Geweldig toch! Maak snel een afspraak voor een inspirerende gratis kennismakings wandeling en ontdek wat wandelcoaching voor jou kan betekenen.

Wat zijn de positieve effecten van wandelen op je brein?

(bron: Stichting Bewegen voor je Brein)
De fysieke voordelen van wandelen zijn inmiddels algemeen bekend, maar lichamelijke activiteit leidt ook tot verbetering van het leervermogen en het langetermijngeheugen. Beweging heeft daarnaast ook positieve effecten op je mentale gezondheid. Zo kan wandelen je afleiding bieden van negatieve gedachten, je zelfwaardering en geloof in eigen kunnen vergroten en je gaat beter in je vel zitten. Maar bewegen werkt ook preventief tegen het ontwikkelen van diverse psychische klachten.

NOBCO Coaching monitor

Bij mijn coaching maak ik gebruik van de Coaching Monitor van de NOBCO:

  • bij de start van het traject ontvang je een vragenlijst voor het weergeven van je doel(en) en jouw uitgangspositie bij de start van het traject
  • tijdens het traject ontvang je een vragenlijst voor het checken van jouw doelstelling(en). Liggen we nog op koers en / of is het nodig de doelen aan te passen
  • aan het eind van het traject volgt nog een vragenlijst en evaluatie